Volkswagen Užitkové vozy uvádí na trh novou řadu T6.1 4.12.2019

Značka Volkswagen Užitkové vozy spouští prodej modernizované modelové řady T6.1. Ikona lehkých užitkových vozů se pyšní inovovaným vzhledem a velkými změnami v oblasti techniky a výbavy. Nová řada T6.1 se posunula zejména v oblasti digitalizace a asistenčních systémů a nabízí řadu změn, které zákazníkům ušetří práci v každodenním životě.

„Řada T, náš tradiční bestseller, vstupuje dnešním dnem do nové éry. Naši zákazníci se již mohou u autorizovaných dealerů důkladně seznámit s veškerými novinkami a inovacemi modelů Transporter, Multivan, Caravelle a California nové generace T6.1 v digitalizované a rozsáhle modernizované podobě. Zájemci o nové modely T6.1 navíc v rámci uvedení na trh obdrží od prodejce atraktivní zvýhodněnou nabídku,“ říká Jakub Šebesta, ředitel divize Volkswagen Užitkové vozy pro Českou republiku.

Osvědčené motory

Při uvedení modelové řady T6.1 na český trh jsou dostupné modely Transporter 6.1 ve skříňové verzi i verzi Kombi, Multivan 6.1, Caravelle 6.1 a California 6.1. Podvozkové verze se objeví později. K dispozici jsou motory 2.0 TDI ve výkonových verzích 66 kW/90 k, 81 kW/110 k, 110 kW/150 k a 146 kW /199 k, které jsou charakterizovány hospodárným provozem. V nabídce jsou i varianty s dvoustupňovou převodovkou DSG a pohonem všech kol 4Motion.

Bohatá výbava

Velká pozornost byla při modernizaci věnována digitalizaci, konektivitě a asistenčním systémům, zvyšujícím komfort a bezpečnost. Mezi volitelné asistenční systémy patří například upozornění na přijíždějící vozidla při couvání z parkovacího místa, systém rozpoznávání dopravních značek, parkovací asistent Park Assist, zpětná kamera, Trailer Assist nebo Lane Assist. Místo klasické přístrojové desky je možné zvolit digitální přístrojový panel Digital Cockpit.

Transporter 6.1 přijíždí i s rozšířenou sériovou výbavou. Standardní výbava nadále zahrnuje elektrické ovládání oken, centrální zamykání či elektricky nastavitelné vnější zpětná zrcátka, nově se v ní však objevují například klimatizace Climatic, světlomety H7, audiosystém Composition Audio s Bluetooth konektivitou nebo vnitřní LED osvětlení. V základní výbavě se objevují také výškově a podélně nastavitelný volant, multikolizní brzda a asistent pro kompenzaci bočního větru.

Využijte akční zaváděcí ceny

Ceníkové ceny modelu Transporter 6.1 startují na 665 088 Kč bez DPH, Multivan 6.1 lze pořídit od 994 742 Kč bez DPH, Caravelle 6.1 stojí od 857 979 Kč bez DPH a ceny modelu California 6.1 začínají na částce 1 228 297 Kč bez DPH. U příležitosti zahájení prodeje nové modelové řady připravili prodejci pro zákazníky akční zaváděcí ceny.