Velikonoční otevírací doba: od 29. 3. do 1. 4. 2024 ZAVŘENO. 

Scala přijíždí na český trh! Kolik stojí? 18.1.2019

Škoda Scala přichází na český trh a právě dnes začínají všichni autorizovaní obchodní partneři přijímat na nový model v nabídce značky první objednávky. Základní cena modelu Scala se zážehovým motorem 1.0 TSI s výkonem 70 kW a pětistupňovou manuální převodovkou ve výbavě Ambition je 369 900 Kč. V této konfiguraci však bude Scala dostupná až ve druhém čtvrtletí letošního roku. Autorizovaní partneři již nyní registrují 1000 závazných rezervací, což napovídá, že o nový kompaktní model bude velký zájem. Uvedení vozu na trh v České republice je plánováno v dubnu, první vozy si zákazníci převezmou na začátku května.

„Model Scala nově definuje hodnoty značky Škoda Auto. Jedná se o zcela nový technicky a technologicky jedinečný automobil se širokou plejádou nejmodernějších asistenčních systémů a možností být stále online. Scala není jen praktická a dostupná, přidává emotivní a dynamický nadčasový design, velkorysý prostor pro posádku a její zavazadla, čímž převyšuje většinu konkurentů v segmentu. Věříme, že tato nová interpretace tradičních předností vozů Škoda zaujme nejen jejich dosavadní majitele, ale osloví i nové zákazníky. V průběhu letošního roku, tj. v náběhové fázi modelu, bychom s přispěním naší autorizované obchodní sítě rádi realizovali 10 000 závazných objednávek českých klientů,” říká Luboš Vlček, ředitel ŠKODA AUTO Česká republika.

Bohatá standardní výbava

Scala patří k nejbezpečnějším hatchbackům ve své třídě díky mnoha prvkům pasivní bezpečnosti, mj. šesti standardně dodávaným airbagům. O aktivní bezpečnost se stará celá řada asistenčních systémů, některé z nich se dosud objevovaly pouze v automobilech vyšších tříd. Standardně je vybavena systémem hlídání jízdního pruhu Lane Assist, systémem Front Assist s funkcí nouzového brzdění a asistentem rozjezdu do kopce. Standardní výbava Ambition dále zahrnuje například LED přední světlomety a LED zadní světla, klimatizaci, tempomat, mlhové světlomety, 16" ocelová kola, infotainment Swing s 6,5" dotykovým displejem a elektricky nastavitelná vnější zpětná zrcátka s vyhříváním.

Na přání je dostupný digitální přístrojový panel s displejem o velikosti 10,25" a možností konfigurace zobrazení. Jedná se o největší displej v rámci třídy kompaktních vozů. Jako první vůz značky Škoda je Scala vybavena nejnovějším infotainment systémem 3. generace, k dispozici jsou i online služby Škoda Connect nebo eSIM nabízející funkci tísňového volání (eCall) a proaktivní servisní služby.

Přehled cen a motorizací

Při zvolení výbavy Ambition je možné kromě základní motorizace vybrat také motor 1.0 TSI s výkonem 85 kW nebo vznětovou jednotku 1.6 TDI se stejným výkonem. Oba motory jsou spojeny se šestistupňovou manuální převodovkou. Doporučená prodejní cena pro vůz se silnější zážehovou motorizací ve výbavě Ambition činí 394 900 Kč, verze se vznětovým motorem je o 40 000 Kč dražší.

Nejvyšší výbavový stupeň Style zahrnuje navíc 17" kola z lehké slitiny, Bi-LED přední světlomety, TOP LED zadní světla, automatickou klimatizaci Climatronic, infotainment Bolero s 8" dotykovým displejem, osmi reproduktory a funkcí SmartLink+. Dalšími prvky této výbavy jsou chromované doplňky uvnitř i vně vozu, protažené sklo víka zavazadelníku, kůží obšitý multifunkční volant, světelný a dešťový asistent, zadní parkovací senzory, vyhřívaná přední sedadla a startovací tlačítko Easy Start.

V případě motorizace 1.0 TSI s výkonem 85 kW začíná cena u výbavy Style na 449 900 Kč, vznětový agregát 1.6 TDI se stejným výkonem stojí 489 900 Kč. U vznětového motoru lze ve vrcholné výbavě zvolit automatickou sedmistupňovou převodovku DSG, která je dodávána za příplatek 40 000 Kč. Exkluzivně s výbavovým stupněm Style je možné objednávat zážehový motor 1.5 TSI s výkonem 110 kW a převodovkou DSG za cenu od 524 900 Kč.

Ke konci roku do nabídky motorizací přibude jednotka 1.0 G-TEC s výkonem 66 kW poháněná stlačeným zemním plynem ( CNG). Cena této verze bude zveřejněna později.