Po Atlasu a Tiguanu Allspace přijde Volkswagen T-Roc 19.4.2017

Novinkami se to u Volkswagenu jen hýří. Na trh přijde nový model, označení bude pravděpodobně T-Roc.

Další SUV od VW

Pro USA to byl Atlas. Pro Evropu Tiguan Allspace jako dvojče Mladoboleslavského Kodiaqu. Nyní přichází další SUV, tentorkát o něco menší, než Tiguan. Půjde o crossover postavený na základech Golfu a Audi Q2. Představen by měl být v polovině roku 2017 a na silnicích ho můžeme očekávat začátkem příštího roku.

 

Rozvor náprav 2,59 metru a stejná platforma MQB jako u Audi Q2 naznačuje, že se bude jednat o hodně podobné vozy. Karoserie bude ovšem vycházet z nového Golfu, délku můžeme očekávat kolem 4,35 metru. Podle fotografií půjde o veselý vůz pro mladé řidiče, což je pro koncern VW poměrně neobvyklé.

Historie T-Roc

T-Roc byl představen už v roce 2014 a jednalo se o dvoudveřové SUV bez střechy - taková bytelnější buggy. Volkswagen je však o něco konzervativnější, takže přibyde střecha a další pár dveří. Koncept byl řešen ve dvoubarevném provedení a je možné, že se tak stane i u reálného modelu.

Motorizace T-Rocu

V současné době můžeme předpokládat, že se ke slovu dostanou ve velké míře benzínové agregáty 1,0 TSI a 1,5 TSI EVO. Tyto motorizace mají výkony od 85 do 110 kW. Dvoulitrové benzínové motory budou pravděpodobně pro základní výbavy nedostupné. Dieselové agregázy by mohly dostat své slovo v objemech dvou litrů a několika výkonových variantách.